Allsvenskan 2018

March 21, 2018

Allsvenskan 2018 närmar sig med stormsteg! starten den 4:e april är snart här och då kan man njuta av svenskfotboll återigen.

2018 kommer att vara den 94:e säsongen av allsvenskan sedan starten och man kommer kunna förvänta sig vackrare och mer intressant fotboll än någonsin!

Mästarna Malmö FF startar sin resa den 2:a april borta mot Elfsborgs IF. Även i år förväntas storlaget Malmö FF med sin breda trupp och stjärnlag ta en topplacering. Man har gjort en hel del intressanta värvningar varav värvningen av Fouad Bachirou från toppkonkurrenten Östersund i vintras sticker ut lite extra. Fransmannen värvades för 7 miljoner kronor en summa som i allsvenska mått är hög och som signalerar vilken toppspelare man i Malmö FF värvat.

Östersunds FK, laget från lilla Östersund som tagit hela fotbolls-Europa med storm räknas även de in som ett potentiellt topplag. Man har visat att man trots små medel kan mäta sig med topplagen ute i Europa med hjälp av stjärntränaren Graham Potter och anfallsstjärnorna Saman Ghoddos och Ken Sema. Tyvärr för Östersunds del så verkar bägge dessa stjärnor försvinna i sommar då man har en hel del toppklubbar efter sig. Det återstår att se om klubben lyckas behålla dessa spelare och även sin hett eftertraktade tränare Graham Potter.

Solnaklubben AIK har även de varit mer aktiva på transfermarknaden än tidigare och Sportchefen Björn Wesström hymlar in med att målsättningen ska vara att man ska ikapp Malmö FF. Stjärnvärvningar av spelare som Stefan Silva, Nabil Bahoui, Alexander Milosevic samt Nicolás Stefanelli är värvningarna som sticker ut och som säkerligen kan garantera en toppplacering i år.

Det går inte att undgå att Allsvenskan plötsligt är hetare än någonsin och en liga värd att hålla koll på!