Betalningsmetoder

Att göra betalningar hos bettingsidor online blir bara större och större och detta har bettingvärlden tagit nytta av. De erbjuder för tillfället många olika alternativ för att göra både uttag och insättningar. De olika metoderna som finns fungerar på lite olika sätt och det är viktigt att du kontrollerar vilka som stöds av just din bettingsida. Vissa kan användas för att göra både insättningar och uttag medan andra endast fungerar för insättningar. Att sätta in pengar är dock grundläggande och du kan använda någon av de metoder vi går igenom nedan.

Kreditkort

Även om kontokort stöds av vissa bettingsidor är det kreditkort som används till största del. Att betala med kort har funnits med sedan 60-talet. Fördelen är att de flesta redan har ett kreditkort och det är en metod som de känner sig säkra att använda. Det finns ett antal olika kreditkort men de mest använda är VISA och Mastercard som båda har funnits med sedan start och fungerar i stort sett över hela världen. Oavsett vilket kort du väljer att använda fungerar de på mer eller mindre samma sätt. En stor fördel är att du inte behöver skapa något specifikt konto och att pengarna kommer in direkt. Avgifter tillkommer dock många gånger beroende på vilken bettingsida du använder.

Processen är enkel och kräver endast att du fyller i kortuppgifterna som finns på framsidan av kortet samt CVV-koden som finns på baksidan. Denna används endast vid betalningar online som extra säkerhet. Välj sedan belopp och bekräfta betalningen.

Banköverföringar

Att använda sig av en “vanlig” bank för att föra över pengar är något som har funnits länge och är en beprövad metod. Den är dock något förlegad i dagens samhälle men används fortfarande av en del bettingsidor då många äldre människor varken kan eller vill använda sig av mer moderna metoder. En banköverföring går genom din bank och kan därför ta lite längre tid än andra metoder. Upp till ett par dagar är vanligt. Även denna betalningsmetod har normalt sett en avgift som tas ut.

Du behöver först se efter om din bettingsida erbjuder överföringar via bank. När du väl vet detta måste du ta reda på den information som behövs, normalt sett är det din bettingsidas IBAN och Swift-kod. Sedan är det bara att göra överföringen. På de flesta banker kan du göra den fysiskt eller via ditt konto online. När överföringen sedan har godkänts av din bettingsida meddelar de dig och pengarna finns tillgängliga.

Skrill

Om du fortfarande känner dig osäker på att föra över pengar online är Skrill ett bra alternativ. De har varit med i snart 20 år och är för tillfället ett vedertaget sätt att göra e-betalningar. Deras tjänster finns tillgängliga i över 200 olika länder och med över 500 anställda gör de allt för att underlätta sina betalningsmetoder. Nästan alla bettingsidor använder sig av dem.

• Skrill – Välj en bettingsite som använder sig av Skrill som betalningsmetod.
• Skapa ett konto – Du behöver skapa ett konto hos Skrill via deras webbplats.
• Välj Skrill – På din bettingsida väljer du sedan Skrill som betalningsmetod.
• Själva betalningen – Du kommer att behöva logga in på ditt Skrill-konto och välja det belopp du vill föra över och sedan godkänna överföringen.

Dina överföringar med Skrill blir generellt sett tillgängliga direkt efter ditt godkännande.

Zimpler

Deras motto är en enkel och snabb betalningsmetod. Zimpler är ett svenskt alternativ som har växt mycket de senaste åren och numera fungerar både i Sverige och Finland. En av fördelarna med Zimpler är att du inte behöver bry dig om att slösa tid med att skapa ett konto. Du kan enkelt och smidigt koppla ihop deras tjänst med ett kreditkort eller kan du välja att betala genom en faktura som skickas hem till dig.

• Skrill – Hitta en bettingsida som stöder Zimpler eller om din favoritsida redan gör det är det bara att fortsätta.
• Ett enkelt register – Du registrerar dig genom att skriva in ditt nummer och du får tillbaka en engångskod som du använder för att logga in på kontot de skapar åt dig.
• Betala – Välj Zimpler som betalningsmetod på din bettingsida och logga in på ditt Zimpler-konto.
• Slutför betalningen – Välj det belopp du vill föra över och godkänn.
Enkelt och smidig överföring som finns tillgänglig inom ett par sekunder.

Neteller

De har skapat ett gott rykte om sig inom bettingbranschen och är en av de mest använda betalningsmetoderna som finns tillgängliga. De har ett stort utbud av tjänster inom Europa då bettingsidor online har växt stort de senaste åren.
Neteller är ett brittiskt företag som numera verkar i över 170 olika länder. De fungerar lite som Paypal då du kan koppla ihop ditt kreditkort med dem och använda ditt konto som en e-plånbok. Innan du sätter in pengar på din bettingsida behöver du fylla upp ditt Neteller-konto.
Att skapa kontot är en enkel process och du går sedan till din bettingsida och väljer Neteller som betalningsmetod.
Därefter väljer du det belopp som du vill föra över och bekräftar överföringen. Dina pengar finns tillgängliga för att spela med inom ett par minuter.