Blir det TFF eller J Södra i allsvenskan 2018?

Nyheter trelleborg

Efter att få upplevt massvis med dubbelmöten senaste tiden är det dags för ytterligare ett dramatiskt playoff med start ikväll. Istället för Buffon, Emil Forsberg och Christian Eriksen får vi se profiler som Alexander Blomqvist, Dino Islamovic och Tommy Thelin. Trelleborg eller J Södra spelar allsvensk fotboll 2017. Frågan är om det är Skåne eller Småland som har det som krävs under 180 minuters fotboll på liv och död.

Inför kval till Allsvenskan är det alltid en diskussion om vem som har fördel. Laget som gått bra i superettan och därför har självförtroende vs laget som gått dåligt i allsvenskan och därför borde vara mer nervösa. Det klassiska ”vi har allt förlora” är inget trevligt mantra att axla inför ett dubbelmöte och för Smålands skull får vi hoppas att de lyckas hålla de onda tankarna borta.

Skånsk kärlek har hjälpt TFF

Trelleborgs FF:s succé kan man delvis tacka storebror MFF för. Det finns nämligen flera spelare i dagens TFF som är på lån från Malmö med Marko Johansson i mål, Alexander Blomqvist i backlinjen och Erik Andersson på den centrala mittfältspositionen. Alla tre har imponerat kraftigt och varit en starkt bidragande orsak till succéåret.

Båda lagen hade mindre bra säsongsavslutningar. J Södra lyckades bara vinna en av de sex avslutande omgångarna i Allsvenskan och fick i sista sekund se sig förbisprungna av norrländska Sundsvall. Trelleborg i sin tur hade en stabil säsong fram tills slutet. Även de hade bara en vinst på sex avslutande matcherna men tack vare en ganska stor marginal som byggts upp tidigare under säsongen räckte det ändå till en tredjeplats vilket innebär kval till Allsvenskan.

Spela på fotboll hos Expekt

Ska Trelleborg nå allsvenskan för första gången sedan 2011 eller blir det J Södra som får göra sin tredje raka allsvenska säsong? Oavsett vilket kan du spela på matchen hos Expekt. Spelbolaget är en av de bättre aktörerna med maxade odds och mängder av marknader. Dessutom väntar en riktigt skön välkomstbonus när du skapar ett nytt konto hos Expekt. Besök spelbolaget på direkten för en spelupplevelse som alla sportälskare borde uppleva.

Besök Expekt