Fotbolls VM på gång

May 22, 2018

Den 14 juni går startskottet för fotbolls-VM i Ryssland. Intresset sett från svenska ögon är högt eftersom Sverige har lyckats kvala in sig trots en svår kvalgrupp. Då laget missat VM både 2014 och 2010 är förhoppningarna på ett bra sådant från Sveriges sida stora. Men hur ser oddsen för fotbolls-VM ut egentligen?

Favoriter
Att regerande världsmästarna Tyskland är den största favoriten känns självklart. Speciellt efter deras ruggigt starka insats i kvalet där de inte tappade ett enda poäng. En annan favorit är Brasilien, som verkligen har gjort ett fantastiskt kval. Det laget som de har visat upp ser svårslaget ut. Även Frankrike och Spanien är såklart länder som kan utmana. Också Belgien och Portugal har starka lag. Sen har Argentina trots allt Messi. Kanske kan Uruguay skrälla och utmana med sitt spännande lag där en ny generation börjar ta större plats?

Sveriges möjligheter
Sverige hamnade i Grupp F som innebär att de möter Tyskland, Mexico och Sydkorea. En tuff grupp men absolut inte omöjlig. Visserligen är Tyskland snäppet bättre än Sverige och kommer antagligen vinna gruppen, men vinner Sverige över Sydkorea och lyckas skaka Mexico kan de gott komma tvåa. Så visst finns chansen att ta sig vidare från gruppen, och det svenska laget har presterat bra i kvalet där man lyckades slå ut Italien, men chansen att ta sig långt i ett slutspel är fortfarande liten.