Inför spel på sport

October 12, 2018

Före man börjar placera sina spel på sport, finns det några saker som är fördelaktiga att känna till. Allt från begrepp inom sport till olika typer av vadslagningar som man kan välja på. Man bör också bestämma sig, utifall man ska ta del utav en tävling eller något annat erbjudande i samband med sitt spel. Man kan på så sätt exempelvis införskaffa sig ett större saldo, genom bonuspengar, eller få tillbaka insatsen, om man förlorar sitt spel.

Termer och begrepp

I följande lista kan man läsa innebörden från några utav dem vanligare termerna, som man stöter på inom spel på sport:

Odds

I Sverige använder man oftast decimalform för att förmedla ett visst odds. Detta är alltså enheten som definierar den potentiella återbäringen, det vill säga hur mycket som en vinst skulle generera. Ett singelspel med odds 2.0, innebär att man dubblar sin insats vid vinst.

Marknader

Detta är vad man kallar dem olika typerna av vadslagning. Exempel på olika marknader är 1×2, totalt antal mål i första period, antal utvisningar och så vidare.

Kombinationsspel

Sammanfattningsvis, så är detta vad man kallar att placera flera spel på samma kupong. Till exempel så kan man spela en trippel, genom att slå samman 3 vadslagningar i en och samma kupong. För att vinna måste man alltså få rätt på alla vadslagningar i kupongen. Detta gör det svårare att vinna för spelaren, men det höjer också den potentiella återbäringen.