Nytt inom sportsbetting

Fullsatt E-sportarena

Sports betting är en bransch i ständig förnyelse vilket märks i hur marknaden ständigt utvecklas. Nya sporter och marknader dyker regelbundet upp vilket gör att alternativen bara blir fler för varje dag som går. Fortfarande är det klassiker som brittiska fotbollsligan Premier League som lockar flest svenskar till kupongerna men i det enorma utbud som finns dyker det ständigt upp nya möjligheter för spelarna samtidigt som de klassiska alternativen för betting fortsätter att uppgraderas.

E-sportens framfart är minst sagt häpnandsväckande

Hade du för 15 år sedan sagt att det att det i finalen av Dota 2 skulle finnas fler tittare än NBA-finalen hade nog de flesta skrattat. Idag är detta sanning och det går att betta på CS:GO, WoW, FIFA, NBA2K, Rocket League och en hel drös andra Esporter. I Sverige är det CS:GO som tar mest intresse där du bland annat kan betta live. Mycket av E-sport är kartor som ska plockas och därför är det populärt att betta live på vem som vinner nästa karta.
Du kan betta på all E-sport hos i princip samtliga spelbolag med svensk licens även om utbudet varierar en del beroende på vilken spelsida du vänder dig till. Vissa är renodlade dedikerade E-sport-sidor medan andra har ett blandat utbud kombinerat med flertalet olika alternativ. 

Marknaderna för långtidsspel på fotboll blir allt bättre

När de stora ligorna drar igång, och under tiden de pågår, är det mycket populärt med vinnarspel och andra långtidspel. De flesta gillar att spela på vem som vinner, når Europaplatserna och åker ur serien, men det går numera att hitta mer annorlunda och roliga marknader som skytteligavinnare, head 2 head mellan olika lag och näste tränare att få sparken. 
Spelarna uppskattar att kunna följa spelen under säsongen och det gör tittandet på strömatcher mer intressant. Framförallt är det engelska fotbollens betting som är enorm. Ett exempel på detta är att det idag till och med går att betta på Fantasy Premier League, ett bevis på hur långt det gått med marknader på betting.
Ett tips är att ta emot en sportbonus och lägga lite olika långtidsspel. Då får du mer pengar att satsa för och kan således få ut högre vinster om ditt spel går in. Tar du till exempel emot en bonus med Trustly eller någon annan betalningsmetod som finns tillgänglig går det riktigt snabbt med både insättningar och uttag.

Tyngre rättigheter för livestreamad sport ger bättre förutsättningar än någonsin

En trend inom sports betting är livestreamad sport som fortsätter att ta sig fram med stormsteg. Allt fler spelsidor, framförallt de stora aktörerna, har idag utbud som kan jämföras med Viaplay, CMore och Eurosport. Spelbolagen har tagit in rättigheter för flertalet sporter och allt som brukar behövas är ett aktivt spel de senaste 24 timmarna alternativt att du har ett positivt spelsaldo hos sajten. 
Att live betta och titta på livestreamad sport under ett och samma tak är något allt fler övergår till och i takt med att rättigheterna blir tyngre och tyngre kommer utvecklingen garanterat inte att stagnera, snarare tvärtom. 

Vilka slutsatser kan vi dra? 

De olika nya, nygamla och förbättrade koncepten ger helt nya möjligheter för betting. Gillar du E-sport har alternativen aldrig varit bättre och det kommer du märka på hur spelbolagen tar sitt utbud av Esport allt mer seriöst. Däremot går det inte att streama Esport hos spelbolag ännu men det finns Twitch, YouTube Gaming och Facebook Gaming som erbjuder gratis streaming av Esport. Däremot kommer det garanterat komma i framtiden då vi ser en utvecklingen av live streaming som går allt mer framåt med bättre rättigheter. Utvecklingen av långtidsspel har också gått hand i hand med framfarten i branschen då utbudet blir allt större och därmed blir spelarna också fler.