Speltips: Barcelona – Espanyol

Football Soccer - Real Betis v Barcelona- Spanish Liga BBVA - Benito de Villamarin stadium, Seville - 30/4/16 Barcelona's Luis Suarez (2nd L) celebrates with team mates after scoring. REUTERS / Marcelo del Pozo

Det är omgång 36 i La Liga som ska spelas. När det endast återstår två matcher så spelar samtliga samtidigt. Därför kommer alla matcher spelas idag (söndag) klockan 17:00. Med endast ett poäng mellan ettan Barcelona och trean Real Madrid kommer det självklart också vara extra fokus på toppstriden. Real Madrid möter Valencia på Bernavue och Atletico Madrid åker till Valencia för att möta Levante. För Atleticos del kommer det bli en ganska enkel match då Levante redan är i princip nedflyttade. Real Madrid får en lite tuffare match då Valencia har bytt tränare och gjort det ganska bra på sistone. Men för Barcelonas del är det definitivt en av de svåraste matcherna på året som väntar. Ett Barcelonaderby som har mycket historia och för inte så längesen var det en liknande situation. Barcelona leder ligan med två poäng och Espanyol kommer på besök. Man hade bara ett mål och det var att förstöra för stadsrivalen, man vann över Barcelona och Real vann ligan det året. Matchen spelas på Camp Nou och Barcelona vet säkerligen vad det är som väntar de idag.

Barcelona leder ligan men inte med mycket, man har lika många poäng som Atletico men man har bättre inbördesmöten och är därmed också serieledaren. Det återstår två matcher och vinner Barcelona båda sina matcher så vinner man ligan. Man har alltså allt i egna händer. Vermaelen och målvakten Claudio Bravo är de enda skadade i Barcelona. Med tanke på att laget spelade senaste matchen för en vecka sedan så kommer Luis Enrique förmodligen inte heller välja att rotera. Det innebär att Ter Stegen får stå i ligan istället för Bravo. Annars är det exakt samma elva som har spelat den senaste tiden med Messi, Neymar och Suarez på topp. All fokus kommer nu ligga på uruguayanen som har varit briljant på sistone. På de senaste tre matcherna har han gjort nio mål. Senast mot Real Betis missade han dock mycket och i ett derby kommer han inte att ha råd med att göra det. Neymar har varit länge urform nu och brassen måste rycka upp sig för det är Copa del Rey final snart och Barcelona kommer verkligen behöva honom.

Espanyol har inte samma förutsättningar som Barcelona. Klubben är en poäng från att säkra kontraktet för nästa år. Men även vid förlust så känns det som att mycket ska till för att Espanyol ska åka ur La Liga. Men med ett mål i sikte brukar Espanyol kunna störa Barcelona lite. Efter att inte ha vunnit en match på senaste fem lyckades man slå Sevilla med 1-0. En vinst som gav Espanyol i princip kontraktet. Duarte och Gonzalez är båda avstängda och missar därmed matchen. Målskytten Caicedo är tveksam till spel och Abraham Gonzalez tillsammans med Anaitz Arbilla missar defenitivt matchen på grund av skador. Senaste lagen möttes så lyckades Espanyol kämpa till sig 0-0 efter en tuff match. Man brukar spela ganska fysiskt mot Barcelona och det brukar ofta skapa stora problem för Neymar.

Matchodds hos Bet365

Barcelona 1,040

Oavgjort 17,00

Espanyol 41,00

Speltips

Espanyol har förlorat sex matcher på raken på Camp Nou. Dessutom har Barcelona inte förlorat en enda match på senaste 13 mot Espanyol och har lyckats hålla nollan i tio av dessa matcher. Ser man till matchoddset så förstår man då varför de är så låga som de är. Dock tror jag inte på en så enkel match. Espanyol brukar störa Barcelona och vinsterna även om de kommer brukar inte vara så enkla. Men känslan är dock att Barcelona ska ändå klara av att vinna men med ett så lågt odds finns det inget värde att spela på. Då istället vänder jag mig till målmarknaden och hittar ett väldigt intressant spel. Under 2.5 mål ger hela 6.00 gånger pengarna. Med tanke på vad som står på spel så kommer det vara två försiktiga lag. Matchen kan lika väl sluta 0-0 som 4-0. Men jag tror att lagen inte kommer våga riskera för mycket speciellt Barcelona som är tvungna att vinna ligan efter uttåget från Champions League.