Strategier för Sportsbetting

sport betting strategy

När man spelar på Sportsbetting så gäller det att ha så bra koll som det bara är möjligt. Är man insatt i det man ska spela på så kan man öka sannolikheten att vinna. Det finns en känd slogan som menar att den som vet mest vinner mest, och det ligger en hel del sanning i det. För att kunna ha koll så finns det ett antal strategier man kan ta till, och på så sätt öka sina chanser inom sportsbetting.

Bettingstrategi 1 – Spelvärde

En vanlig strategi är att hitta ett bra spelvärde. Det fungerar utmärkt om man har koll på det man spelar på. Ett exempel är att två lag i allsvenskan möts, AIK – Elfsborg. Låt oss säga att vi vet att AIK är i bra form och Elfsborg har sämre form. Man gör då en bedömning att AIK vinner matchen med 75% säkerhet, det är en personlig bedömning. Därefter kollar man på vad spelbolagen anger för odds. Låt säga att spelbolagen även de har AIK som favorit till oddset 1.15. Strategin är då att ta reda på om det är ett bra odds. För att göra det så krävs att man har koll på en typ av formel. Om man anser att det är 50% chans så är oddset 2.00. Formeln är ”Sannolikhet x Oddset – 1.00”. Får man då ett värde över 1.00 så är det bra spelvärde, under 1.00 så är det lågt spelvärde. I exemplet med 1.15 i odds så får man resultatet, 0,75 x 1.15 = 0.86, dvs lågt spelvärde. För att matchen skulle ha högt spelvärde hade krävts ett odds på över 1.33 på AIK enligt denna formel. En bra strategi för de riktigt insatta spelarna inom sportsbetting.

Bettingstrategi 2 – Spela på favoriter

Tittar man på de stora fotbollsligorna i Europa så finns det lag som väldigt sällan förlorar på hemmaplan. Ett exempel är Juventus som väldigt sällan förlorar på hemmaplan, framförallt inte mot lag som ligger på den undre halvan i tabellen. Om vi vet att Juventus kommer spela 10 hemmamatcher mot lag i mitten och undre halvan av tabellen under året, och att snittoddset är 1.20 på juventus vid varje av dessa hemmamatcher. Då kan man spela 100 kronor varje gång och sammanlagt vinna 200 kronor. Skulle Juventus förlora en match av dessa så har man ändå gått 100 kronor plus, i värsta fall förlorar de två matcher vilket gör att man går plus minus noll. Denna strategi är långsiktig och ger inga större vinster vid varje speltillfälle, men en säker strategi som är enkel att använda.

Bettingstrategi 3 – Hitta skrällar

Denna strategi fungerar ofta i slutet av säsongerna samt i cupspel. Ett exempel på det är när Östersund mötte Arsenal på bortaplan i Europa League. De som var pålästa visste att Arsenal inte skulle använda sina bästa spelare i och med att man hade en stor ledning från första mötet. Östersund var å andra sidan otroligt taggade inför årets största match, och dessutom var de i bra form. Arsenal var tack vare sitt namn stora favoriter, men Östersund lyckades vinna matchen med 2-1 och hos vissa spelbolag stod man i 14 gånger pengarna. Skrällen var ett faktum, men samtidigt hade många duktiga inom sportsbetting hittat denna skräll och kunde vinna stora pengar.

Bettingstrategi 4 – Jämföra spelbolag

En strategi inom sportsbetting som kan användas när man har konto hos flera spelbolag är att jämföra spelbolagen. Här kan man hitta samma match till olika odds, då spelbolagen gör olika bedömningar av matcherna. Inom tennis kan det ofta vara så att två spelare är ganska jämna, och oddsen ligger runt 2.00 på bägge två. Kanske har spelbolag A ett odds att Federer vinner mot Nadal till oddset 2.05. Samtidigt kan Spelbolag B ha bestämt att Nadal vinner till oddset 2.05. Det gör att man kan spela 1000 kronor hos båda bolagen och med säkerhet gå 50 kronor plus. Även denna strategi ger låga intäkter per spel, men kan vara framgångsrikt under längre tid inom sportsbetting.

Sammanställning av bettingstrategier

Oavsett vilken strategi man använder så är alltid grundtipset att kolla upp fakta, omständigheter och form. Ju mer information man har, desto enklare att göra sina val. Därefter är det bara att välja strategi och köra igång.