West Ham krossar United

ladda ned

Det var upplagt för fest på Upton Park. West Ham skulle spela sin sista match på stadion, nästa säsong flyttar man in i Olympic Stadium. Den nya arenan tar 60.000 åskådare och ska vara något speciellt. West Ham behövde vinna matchen för att sitta i förarsätet när det kommer till Europaspel. Southampton låg på 6:e plats med en poäng mer. Laget som kom på besök jagade också Europaplats, men Manchester United jagade Manchester City och sista Champions League platsen. Manchester City kryssade mot Arsenal och United låg nu bara 2 poäng efter med en match mindre spelad.

Matchen skulle egentligen dra igång 20:45 men fotbollsvåldet fortsätter att förstöra fotbollen. West Ham supportrar attackerade Manchester Uniteds buss på väg till arenan. Det kastades stenar, flaskor och andra saker på bussen. Matchen blev uppskjuten 45 minuter och West Ham har lovat att man ska stänga av samtliga involverade på livstid.

Matchen började med högt tempo och aggressivt spel från början. Det var dock West Ham som var det överlägsna laget. Supportrarna gjorde också sitt från läktarplatserna för att heja fram laget. Slaven Bilic har verkligen utvecklat det här laget på ett mästerligt sätt och han kommer definitivt skaffa bättre jobb i framtiden. Det tog West Ham 10 minuter innan man tog ledningen. Diafra Sakho gav laget ledningen och matchens tempo höjdes bara efter målet. West Ham var stundtals helt briljanta och spelade en fotboll som man bara kan älska. Uniteds mittfält kändes alldeles för svagt. Rooney som gjorde det bra offensivt, placerade sig ofta fel i det defensiva spelet.

De Gea är helt klart Uniteds bästa spelare den här säsongen. Spanjoren höll kvar United i matchen efter att ha räddat två frilägen, båda av Caroll. Domaren blåste av första halvlek och den slutade 1-0 till West Ham. Dock borde siffrorna varit mycket större men oskärpa framför målet och en De Gea som målvakt gjorde att resultatet inte rann iväg.

United började andra halvlek bättre än första och började etablera ett spel. Det dröjde inte länge innan United fick in kvitteringen. Martial petade bollen ganska enkelt från nära håll. West Ham drog upp takten igen och fortsatte pressa hårt. Caroll nickade en hörna mot mål som Martial rensade bort på mållinjen. Men istället var det Manchester United som skulle ta ledningen. De Gea rensar bollen perfekt och bollen hamnar hos Rashford. Juan Mata överlappar och får bollen, slår ett perfekt inlägg som träffa Martial. Fransmannen som alltmer börja påminna oss om Thierry Henry satte bollen i mål. Målvaktsspelet kan dock kritiseras.

West Ham satte allt framåt och United föll såklart tillbaka nu för att försvara sin ledning. Men ledningen skulle visa sig inte vara så långvarig. För fem minuter efter Martials mål hade West Ham kvitterat. Antonio nickade bollen i mål och ljudnivån höjdes ordentligt nu på Upton Park. Ledningsmålet skulle också komma inte så länge efter. Återigen var det en nick och en fast situation som ställde till det för United. Denna gång var det Reid som nickade och De Gea fick hela handen på bollen men lyckades inte få bollen bort från mål.

Det blev West Ham som tog alla tre poäng med sig. Ett ypperligt utmärkt sätt att säga farväl till en arena som har varit med om mer än 100 års fotbollshistoria. I och med vinsten går West Ham upp på sjätteplats med två poäng ner till Southampton och ett upp till Manchester United på femte. Manchester United och Van Gaal misslyckades totalt med att komma ikapp Manchester City. En ganska dålig match från The Red Devils som kan ha kostat de Champions League platsen. Det återstår dock en omgång innan allt är färdigt och chansen, teoretisk sett, existerar fortfarande. Manchester City spelar borta mot Swansea samtidigt som Manchester United möter Bournemouth på Old Trafford. För att United ska ta fjärdeplatsen måste man vinna samtidigt som Manchester City måste förlora sin match. Kryssar City så kan man hamna på lika många poäng men City har 30 i målskillnad medan United endast har 12. West Ham möter Stoke på Brittania Stadium, en tuff match där West Ham vid vinst har chansen att gå om United och knipa åt sig direktplatsen till Europa League spel nästa säsong.